Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази вечер светът ще бъде музика: Финалът на Детската Евровизия

21 ноември 2015, 13:30 часа • 9205 прочитания

Тази вечер светът ще бъде музика – млади певци от 17 държави ще се качат на сцената на "Арена Армеец” в 13-то издание на детския песенен конкурс Детската Евровизия.

В София се открива голяма скулптура на символа на тазгидшното издание на конкурса – технологочното цвете.

Един от най-добрите италиански композитори подари песен на Габриела Йорданова, която ще представя България на тазгодишното издание на конкурса. Заглавието й е ”За да не избягаш никога”. Габи ще излезе на сцената заедно с дуетната си половинка Иван Стоянов. 

Фабрицио Берлинчони в момента пише за Тото Котунио, Ал Бано и Ромина Пауър. Миналата година Винченцо от Италия спечели Евровозия именно с негова песен. Казва, че с удоволствие би написал и музика за Габи. Открил нейния талант в София.

"Чувал съм много изпълнители и все по-трудно се впечатлявам. Но когато в София чух Габи, занех, че в нея има нещо много специално. Поканихме я да участва в Italian Music Festival. Изпълнението и в Рим беше изключително, драматизмът, който тя внася в своите изпълнения, начинът, по който застава на сцената и начинът, по който пее, и по който емоциите излизат, ме накараха да реша, че тя е човекът. И тя спечели, а аз реших да й напиша песен на италиански за нея. Това е многа силна песен, с много силен текст. Тя е човекът, способен да изпълни толкова силен и драматичен текст", каза Фабрицио Берлинчони пред БНТ. 

Кончетта Петти е музикален продуцент в Италия. Тя открива таланта на Винченцо и е един от хората, които му подават ръка по пътя на шоубизнеса. Категорична е, че когато се работи с деца, най-важно за техният успех е да бъде запазен техният чар.

"Когато са млади и са малки е много лесно, усещайки вкуса на успеха, младите таланти да бъдат привлечени към друг път, който не е за тях и за тази възраст. Това е момент, в който е важно кой ще ги поведе по този път, кой е вокален педагог, това е деликатен момент за техния гласов апарат. За да имат успех, децата трябва да приемат всичко като игра, да не го приемат насеризно. Да бъде игра", заяви Петти. 

Фабрицио също вярва в това. Разказва ми, че за да напише някому песен, не е важно да си говори дълго с него. Просто трябва да усети душата му. 

В зала “Арена Армеец" над 200 изпълнители и танцьори ще излязат тази вечер на сцената. За да се справят артистите с натоварения график, им помагаха десетки доброволци.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес