Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стефан Вълдобрев: Най-трудно е да създаваш позитивни и мажорни песни (ВИДЕО)

17 юни 2024, 16:30 часа • 2151 прочитания

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне в 8 града с 11 нови песни и нов албум, озаглавен "Удивителни въпросителни". Пилотният сингъл "Заедно сами" вече се завъртя в радиоефира, а видеото към песента е заснето с иновативната 360-градусова селфи камера, при която зрителят има възможност сам да избира ъгъла на гледане с мишката на компютъра си или с приплъзване на пръста по дисплея на телефона си.

Песента носи характерния за групата китарен саунд и позитивизъм, съчетан с философски дълбочини в лириката.

За да ни разкаже повече за песните в албума и предстоящото турне, в Студио Actualno гостува самият Стефан Вълдобрев. 

"За пръв път изпълнихме песните си в Зала 1 на НДК на 5-и декември. Имахме коледен концерт, на който аз казах, че ще изсвирим песните и че ще имаме албум. И това бяха едни много смели изказвания и мечти, но албумът стана готов 6 месеца след това. 6 месеца седяхме в студиото и изпипвахме всичко, това е най-изпипаният ни албум", сподели изпълнителят.

Той добави, че през последните две седмици групата е получила невероятни отзиви, каквито никога досега не са получавали. 

Въпреки позитивната енергия на песните и албума, Вълдобрев сподели, че невинаги е лесно да създаваш такава музика, особено когато емоционалното състояние в теб е различно. 

"Виждам какво се случва по света, не живея в похлупак и изолирано, всичко, което се случва, много ми влияе и има много песни, които са в тази посока, но си казах - не бива..."

Как успява да преодолее тези емоционални препятствия и откъде идва вдъхновението за нова музика - вижте в интервюто: 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес