Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Решено: Рапърът Пи Диди отива на съд

17 септември 2024, 20:55 часа • 612 прочитания

Шон "Диди" Комбс се очаква да се яви пред съда в Ню Йорк, след като срещу него бяха повдигнати федерални обвинения, предават световните агенции. Музикалният магнат беше арестуван късно в понеделник в Манхатън след подадени жалби за сексуално посегателство. Това се случи приблизително шест месеца след като федералните власти, провеждащи разследване за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, претърсиха луксозните му домове в Лос Анджелис и Маями, съобщи БТА. 

Още: Прокуратурата погна Жерар Депардийо: Иска да го съди за изнасилване и сексуално посегателство

След разсекретяването на обвинителния акт става ясно, че Шон "Диди" Комбс трябва да се изправи пред съда по федерални обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация и рекет. Той е обвинен, че е удрял и малтретирал жени в продължение на повече от десетилетие и е ръководил империя за сексуални престъпления. Според обвинителния акт музикалният магнат е "участвал в постоянна и повсеместна схема на насилие над жени и други лица". В акта, в който се описват подробно твърденията, датиращи от 2009 г., Шон "Диди" Комбс е обвинен, че в продължение на години е злоупотребявал, заплашвал и принуждавал жени, "за да изпълни сексуалните си желания, да защити репутацията си и да прикрие поведението си".

Още: Режисьорът Беноа Жако е обвинен в изнасилване на две жени

През изминалата година срещу Комбс бяха заведени съдебни дела от лица, които твърдят, че той ги е подлагал на физическо или сексуално насилие. Той отрича много от обвиненията, а адвокатът му Марк Агнифило нарече новото обвинение "несправедливо преследване". По думите му роденият в Ню Йорк Диди "сътрудничи на разследването и очаква с нетърпение да изчисти името си в съда". Адвокатът каза още, че Комбс ще пледира невинен по отправените му обвинения. 54-годишният Комбс беше признат за една от най-влиятелните фигури в хип-хопа, преди потокът от обвинения, появили се през последната година, да го принизи до "парий в индустрията".

Още: Френският режисьор Беноа Жако се изправя пред съда

Под псевдонимите Пъф Деди, Пи Диди, Диди и много други Шон Комбс се утвърди като важна фигура на хип-хопа от Източното крайбрежие. През 1993 г. Комбс основа Bad Boy Records - прелюдия към издигането му до върха. Сред изпълнителите на компанията са покойният Ноториъс Би Ай Джи и Мери Джей Блайдж. Албумът му No Way Out спечели "Грами" за най-добър рап запис през 1997 г. През десетилетията Шон Комбс натрупа огромно богатство, отчасти благодарение на дейността си в алкохолната индустрия. Въпреки усилията си да култивира имидж на бизнес магнат обаче поредица от жалби го описаха като насилник, който използва влиянието си, за да "ловува" жени.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес