Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Лисицата и Котараците" превземат Sofia Live Club с ново видео, нова песен и нов член на групата

08 октомври 2024, 18:25 часа • 396 прочитания

"Лисицата и Котараците" превземат сцената на Sofia Live Club на 1 ноември. Три различни гласа. Три различни стила. Хиляди истории. Това са Милица Гладнишка, Николай Воденичаров - Никеца и Иван Велчев.

На клубната сцена тримата "трубадури" ще представят за първи път видеото на песента "Здравей, покойник!" по романа на Джордж Оруел "1984". Режисьор е Кирил Добрев от студио Jend, а сценограф - Мариета Голомехова. Публиката ще чуе за първи път новата им песен по романа на Стивън Кинг "Гняв".

Във вечерта на 1 ноември към "Лисицата и Котараците" ще се присъедини и нов член. Кой ще е той? Първи ще разберат тези, които са на концерта. Билети можете да откриете ТУК.

Още: 6 любопитни факта за "Виена Шьонбрун Оркестра"

Още за "Лисицата и Котараците"

Фотограф: Eli Deli

"Лисицата и Котараците" са Милица Гладнишка, Николай Воденичаров - Никеца и Иван Велчев - трима трубадури, които разказват историите и перипетиите на литературни герои от велики романи като "Майстора и Маргарита" на Булгаков, "Одисей" на Омир, "Великия Гетсби" на Фицджералд, "Гняв" на Стивън Кинг, "1984" на Оруел. Всичко това се случва през три различни гласа в различни стилове. Песните са авторски композиции на Милица Гладнишка, Николай Воденичаров - Никеца и Иван Велчев. А някои от тях са писани специално за театрални постановки на Веселка Кунчева.

Още: GREESH откриват концерта на Fun Lovin' Criminals в София

Бандата изпълнява песни от музикалния спектакъл "Мелофобия" - по идея на Милица Гладнишка и Иван Велчев, където двамата правят цялата музика, песни и аранжименти в партньорство с Николай Воденичаров - Никеца и великолепния китарист Мирослав Иванов. В концерта са включени и хитови песни от ерата на джаза, които имат своя история, достойна за роман. Никеца представя и силата на рока в своите авторски песни, всяка от които впечатлява.

Концертите им водят публиката през много емоционални състояния като в истински ураган, завихрил в себе си рок, поп, джаз, фламенко, кънтри, естрада, реге и много други.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес