Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристиан Костов с нова престижна награда

18 януари 2018, 12:30 часа • 3229 прочитания

Младият изпълнител Кристиан Костов спечели международната награда "Изборът на публиката" (Public Choice Award). Наградата беше връчена на бляскава церемония при откриването на фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Нидерландия.

"Просто искам да кажа, че съм много горд, че България най-накрая спечели. Аз мисля, че го заслужаваме много, но честно казано, това не е моята победа в никакъв случай, това е победата на всичките хора, които са гласували за мен. И наистина много съм благодарен за това, защото няма как да купиш това нещо. Хората или гласуват, или не. Значи повярваха в мен и наистина има нещо в това. Благодаря ви много!", бяха първите думи на Кристиан след победата.

За приза „Изборът на публиката“ се бореха десетте европейски изпълнители, носители на наградите ЕВВА за 2017 - наградата за дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава. Кристиан спечели онлайн гласуване, проведено през декември 2017, за което БНР направи национална кампания.

Наградата бе връчена лично от световноизвестния телевизионен водещ, музикант и диригент на бенд Джулс Холанд.

На сцената 17-годишният Кристиан представи песента "Beautiful Mess", която му донесе второ място в конкурса "Евровизия 2017". На церемонията той пя и в дует с Younger, а на пианото им акомпанира самият Джулс Холанд.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес