Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво да очакваме от есенното издание на музикалния фестивал SoFest

28 октомври 2024, 12:15 часа • 234 прочитания

В уютната и приятелска атмосфера на Sofia Live Club, от 14-и до 17-и ноември гостите на SoFest ще се потопят в света на различни изкуства.

Две театрални постановки ще провокират диаметрални емоции в почитателите на Мелпомена тази есен на фестивала. Документалният, движенчески спектакъл "Common People" засяга темите за успеха и творческата енергия чрез диалог с езика на тялото, от който се ражда завладяваща хореография. Премиера на фестивала ще има и комедията "Има време" с участието на Герасим Георгиев - Геро и Добрин Векилов - Дони. Спектакълът разказва за двама мъже в битка за сърцето на една жена чрез хумор, забавни ситуации и смях в изобилие.

За любителите на джаза във всичките му разновидности SoFest Autumn ще представи две доказали се международни формации, които ще представят своите албуми на фестивалната сцена. Квинтетът от Нидерландия The Fours компилира различни жанрове - латино джаз, бразилски фънк и карибски грууви ритми. Гръцкият бенд Thanos Stavridis Quartet ще представи призовия си албум с музика, която включва балканската песен, рок, фюжън, уърлд джаз, цигански ритми, както и всяка друга мелодия, която може да се основава на акордеона.

Още: Емблематичният фестивал SoFest се завръща от 14-и до 17-и ноември в Sofia Live Club

Легендарен рок

На 16-и и 17-и ноември на клубната сцена ще забият легендарни имена от родната ни рок сцена. Певицата с уникален глас Роберта, заедно с музиканти от различни поколения ще представи своя интерпретация на най-емблематичните песни на Джанис Джоплин.

В неделната вечер на SoFest редом до Дони Векилов, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански от "Фондацията" ще са Наско от Б.Т.Р. и Валди Тотев от "Щурците". Подготвеното още в началото на годината участие на Супергрупата беше наречено от самите тях "Фондацията на една ръка разстояние". Титаните на българския рок няма да изневерят на верните си фенове и ще изпълнят специално подготвени акустични парчета. В памет на фронтмена Кирил Маричков музикантите ще изненадат и най-големите меломани с нови аранжименти на вечните си хитове. 

SoFest Autumn е поредното издание на фестивала, което създава неповторими изживявания и незабравими приятелства. И сега те са на една ръка разстояние. Те са на SoFest!

Още: Най-успешната рок група от Белград - Van Gogh, с първи концерт в България през декември

Билети за фестивала може да намерите в мрежата на Eventim и в Grabo. Предварителната им продажба е на промо цени с допълнителна отстъпка за група. Организаторът е предвидил каса на място в дните на събитията, но ако са останали билети, те вече ще са на редовна цена. 

SoFest 2024 преминава с подкрепата и под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерството на културата и на Столична община в раздел "Значими събития" 2024.

Още: Младите надежди на българската класическа музика Лора Маркова и Сион Найман с рецитал в "Европейски музикален фестивал"

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес