Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Hooverphonic обяви концерт в София през 2025 г.

11 октомври 2024, 16:54 часа • 340 прочитания

Белгийската група Hooverphonic идва за концерт в София, заедно със струнен квартет, за да отпразнува 25-годишнината от издаването на албума "The Magnificent Tree". Концертът е на 10 април в Joy Station, съобщават организаторите от BGTSC. 

"The Magnificent Tree" е издаден през 2000 година и включва хитове като "Mad About You" и "Vinegar & Salt".

"Комбинацията от трип-хоп, поп чувствителност и оркестралните елементи в албума завладяват публиката по целия свят, спечелвайки на групата широко признание от меломаните и много нови фенове. Като цяло, музикалното пътешествие на Hooverphonic, водещо до "The Magnificent Tree", е белязано от иновации, артистичен растеж и отдаденост към разширяване на границите в областта на алтернативната и електронна музика. Албумът остава вечна класика, олицетворяваща характерния стил на групата и подготвяйки сцената за техния продължаващ успех и през идните години", коментират от BGTSC.

Още: Първата дата е разпродадена. Андре Рийо обяви втори концерт в София през 2025 г.

Още за групата

Hooverphonic е създадена през 1995 г., известна с характерното си еклектично звуково смесване на елементи на поп, рок и електронна музика. Групата е основана от Алекс Калиър, Реймънд Гиъртс и Лизе Садониус. По-късно като соло вокалист към тях се присъединява Гийке Арнаерт. Алекс Калиър (автор на песни/продуцент/бас) и Реймънд Гиъртс (китарист) са гръбнакът на групата от самото начало. Hooverphonic все още обикаля сцените по света с песни като "2Wicky", "Eden", "Anger Never Dies", "Amalfi", "Badaboum" и "Romantic".

Още: "Мистерията на българските гласове" се включва към грандиозния концерт на група "Молец"

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес