Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Група "Портокал" отбелязва "20 години НЕ на сцена" със специален концерт

09 октомври 2024, 12:06 часа • 267 прочитания

"20 години НЕ на сцена" ще отбележи емблематичната за началото на милениума БГ рок алтернативна банда "Портокал", с бутиков концерт на 23 октомври в столичния клуб "Строежа". Специални гости на събитието ще са момчетата от Innerglow, а за изпълнението на култовата песен "Кадифено канапе" на сцената ще се качи и Александрина Александрова – Алекс, позната от бандите "Парапланер" и "Нова генерация".

20 години от последното им свирене заедно, (като изключим тазгодишното им събиране на Hills Of Rock), оригиналните музиканти - Гриша Георгиев (фронтмен и вокал), Константин Добрев (бас), Константин Райдовски (китара), Фабрицио Паризи (грамофони и клавишни) и Владимир Василев (Анимационерите, Cigaretta) на барабаните като гост музикант, канят феновете си на мега-якото събитието на 23 октомври и обещават на всички да се забавляват много. А и няма как настроението да бъде различно от отлично, когато от сцената ще звучат култови парчета като "Кой", "Ти", "Прилеп", "Кадифено канапе" и много други – добре познати и обичани, и с нови страхотни аранжименти. Това лято бандата се събра "експериментално" на сцена Строежа в рамките на фестивала Hills Of Rock, а на 23 октомври, абсолютно нарочно, с огромно желание, хъс и с нова енергия музикантите ще излязат на сцената готови за нови музикални подвизи.

"Нямаме търпение да видите и чуете какво ви готвим с момчетата! Само ще издам, че ще има една специална "Торта" за куфеене и дивеене – песен, която само преди няколко дни направи своята премиера в музикалните платформи", споделя Гриша Георгиев – фронтмен на "Портокал". 

Още: Българското дуо Woomb с номинация за наградите Music Moves Europe

Билетите за бутиковия концерт на "Портокал" със специални гости Innerglow и Алекс от "Парапланер" се продават с пълна сила в системата на Еventim.bg и са на цена 25 лв. за билет.

За "Портокал"

Историята на групата започва в Харманли под името X.I.C.E. През 1998 г. музикантите изнасят концерт в пловдивски клуб, където на шега се представят с ново име – "Портокал", което обаче се оказва печеливш ход. Успехът ги насърчава да потърсят късмета си в столицата. През 2001 г. записват първия си пилотен сингъл "Кадифено канапе", който предизвиква силен интерес и оглавява музикалните класации. Следващите успешни записи са "Ти" и "Прилеп". До 2002 г. групата има много клубни участия и големи концерти в почти в цяла България. Получава и няколко номинации на музикалните награди на "ММ TV" и "БГ Радио". През 2003 г. групата променя името си на "Маттака" и става с по-рок звучене. Първият и единствен албум на "Маттака" носи името "Портокал".

Още: Новата музикална ера за Цар Плъх идва с парчето "Бог за ден" (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес