Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Формация "Таласъмче" представя новия си мюзикъл "Трите феи и Спящата красавица"

20 април 2015, 15:54 часа • 23308 прочитания

Напред към света на приказките!

Трите добри феи – Грация, Хармония и Емоция, идват при нас, за да ни заведат на място, изпълнено с чудеса – “Приказката за Спящата Красавица”.

Замък, Крал и Кралица, малка Принцеса и едно страшно проклятие, което тегне над нея.

Дали и този път Доброто ще успее да победи?

Мюзикълът „Трите феи и Спящата красавица” ще бъде в афиша на Младежки театър „Н.Бинев“ през сезон 2015/2016.

Представлението, което ще бъде изнесено от детска вокално-театрална формация, е сценична адаптация по приказката на Шарл Перо, е в съзвучие с реалните проблеми на децата, за правото им на избор, за надеждите, разочарованията и амбициите на техните родители („орисници“)

Мюзикълът провокира представите ни от класическата приказка на Шарл Перо “Спящата красавица”. Промяната в замисъла касае най-вече по-важната роля на трите феи в историята. Пречупен през съвременните психологически и социални възприятия за ролята на родителите във възпитанието на децата, творческият замисъл на мюзикъла акцентира върху третирането на детето като обект за моделиране от страна на родителите – на личните им стремежи и желания. Правото на избор на самото дете е изтласкано настрани – тук “изборът” е в арсенала на “лошата фея”.

Силата на любовта си остава основна тема и сюжетна линия на спектакъла. Именно любовта дава решение на този конфликт; тя е разковничето, което може да “помири” родителите и децата им. В духа на традиционните християнски добродетели любовта е онова, което пребъдва отвъд всичко тленно, отвъд всички житейски “успехи” и “провали”, отвъд нереализирани и реализирани амбиции, чувство за вина и усещане за смисъла на живота. Това осмисляне на ролята ни на тази земя присъства като финална поанта, представена в достъпна за децата форма.

Посланията на мюзикъла са колкото до самите деца, толкова и до техните родители. Предизвикателството към големите, способността да приемеш детето като пълноценна личност – нещо твърде трудно понякога.

Мюзикълът е от Димитър Костанцалиев, ръководител на формацията.

Представления:

17 май /неделя/ 2015 от 19.00 ч.

23 май /събота/ 2015 от 19.00 ч.

31 май /неделя/ 2015 от 19.00 ч.

Билети на касата на МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР „Н.БИНЕВ“

Проектът е финансиран от Столична програма "Култура" на Столична община, за 2015 година.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес