Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емблематичното трибют шоу "The Pink Floyd Experience" идва в София и Варна

17 септември 2024, 14:40 часа • 542 прочитания

Тази есен, директно от Лондонския Уест Енд, в България пристигат седем изключителни музиканти, за да представят емблематичното си шоу "The Pink Floyd Experience". Концертите ще се състоят на 27 ноември в Националния дворец на културата, София и на 29 ноември във Фестивалния и конгресен център във Варна, като и двата ще започнат в 19:00 часа.

Уест Енд е известен със своите многобройни театри, кина и музикални зали и е център на развлекателната индустрия в Лондон. Там дебютират едни от най-известните театрални постановки и мюзикъли в света. Именно от тази културна среда идва и шоуто "The Pink Floyd Experience", което обещава да предложи на българската публика автентично преживяване, пресъздавайки класическия състав на Pink Floyd от 80-те години.

Със своето мултимедийно представление, музикантите ще предложат на българската публика концерт с усещането за автентичност на звука и хореографията, както и брилянтната работа на режисьор-осветителя, която вече се е превърнала в канон в прогресив рока. Със своите изпълнения те доказват, че не "Another Brick in the Wall", "Money" или "Wish You Were Here", нито дори "Shine on You..." са най-важното в това шоу. Основното е завладяващото пътешествие през света на Pink Floyd и пълното усещане, че публиката присъства на истински концерт на живо на легендарната група.

Още: Легендите RICCHI E POVERI с концерт в София на 30 ноември

"Винаги имаме невероятна, положителна нагласа към нашите концерти. Изглежда, че успяваме да издигнем зрителите до висотата на Pink Floyd" - посочва бас китаристът и беквокалист Дейвид Пауър. Водещ вокалист и китарист е фронтменът на групата Пол Андрюс. Той притежава глас, невероятно подобен на този на Дейвид Гилмор. Пол работи много дълго и упорито, за да направи гласа си перфектен за този проект. Той наистина успява да улови всеки нюанс и интонация, които Гилмор използва, докато същевременно свири великолепно на китарата.

Повече за UK Pink Floyd Experience

UK Pink Floyd Experience е трибют група, която пресъздава музиката и атмосферата на легендарната група Pink Floyd. Те са известни с автентичните си изпълнения, включващи впечатляващо светлинно шоу и над два часа невероятна музика.

Групата отбелязва 50 години от издаването на емблематичния албум "The Dark Side of The Moon" и пресъздава концертната атмосфера на Pink Floyd с голяма прецизност. Те обикалят различни държави, предлагайки на феновете възможността да се насладят на класическите хитове на Pink Floyd на живо.

Билети ще откриете в мрежата на EVENTIM.

Още: Il Volo обявиха втори концерт в София

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес