Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дейвид Гилмор обяви албум и представи нов сингъл (ВИДЕО)

29 април 2024, 17:08 часа • 1544 прочитания

Близо десетилетие след издаването на солов албум, Дейвид Гилмор се завръща с новия "Luck and Strange" наесен, съобщи "Rolling Stone". 

Бившият вокалист и китарист на "Пинк Флойд" представи първия сингъл от албума "The Piper's Call" в четвъртък, 25 април, в Breakfast Show по BBC Radio 2, а видеото излезе на 26 април. Албумът се очаква на пазара на 2 септември тази година. През 2015 г. музикантът издаде "Rattle that Rock".

Още: Риана намекна за нов албум: Трябва да е невероятен!

Повече за новия албум

Гилмор записва новия си албум за пет месеца в Брайтън, Англия, и в Лондон с продуцента Чарли Андрю. Преобладаващата част от текстовете на песните са на Поли Самсън, съпруга и дългогодишен съавтор на Гилмор. В албума са включени осем нови оригинални песни и кавър на "Between Two Points" от 1999 г. на британския дует Montgolfier Brothers.

Синът на Гилмор - Чарли, е съавтор на текста на "Scattered". Дъщерята на Гилмор и Самсън - Романи, свири на арфа и пее в "Between Two Points", а синът им Гейбриъл Гилмор е бек вокал. Членовете на семейството се включват в изпълненията по време на карантината за КОВИД-19, когато семейството стриймва на живо поредица като "семейство Von Trapped". 

"С Поли създаваме заедно песни повече от 30 години и стриймингите на Von Trapped показаха чудесната бленда в гласа на Романи, изпълненията ѝ на арфа", каза Гилмор. Той добави, че семейните сесии са били истинска радост за всички, пише БТА.

Още: Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес