Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всички българи на Световното по вдигане на тежести: Карлос Насар няма да сменя категория

24 септември 2024, 14:10 часа • 347 прочитания

Олимпийският шампион от Париж 2024 Карлос Насар няма да сменя категория за Световното първенство по вдигане на тежести в Бахрейн. Бронзовият медалист от форума във френската столица Божидар Андреев ще се подвизава при 81-килограмовите.

Всички български щангисти за Световното в Бахрейн

След Игрите в Париж се появиха информации, че "Херкулес"-ът от Червен бряг може да качи категория, но явно това ще се решава от него и щаба му в бъдеще. Иначе третият ни олимпиец Иван Димов е заявен в категория до 61 килограма заедно с Габриел Маринов.

ОЩЕ: Карлос Насар: Имам медал по шах, а преди да стана на 13 г. тласнах 150 килограма (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Силно българско представителство в категория до 55 кг

При най-леките (до 55 кг) в списъка са цели четирима - 4-кратния европейският шампион Ангел Русев и Джан Зарков са титуляри, а Дениз Данев и Тодор Тодоров - резерви, защото максимумът е двама от една страна в категория. Също така максималният брой участници от държава на световно първенство е 10.

Дейвид Фишеров се завръща?

Валентин Генчев и Деян Пампорджиев са в категория до 67 килограма, като вторият е резерва. Тодор Йорданов е при 73-килограмовите. Васил Маринов и Христо Христов пък са заявени в категория до 109 килограма на Световното първенство, което е от 6 до 15 декември в Манама. Сред резервите в списъка е и Дейвид Фишеров, който преди време бе хванат с допинг.

В предварителната заявка имаме пет представителки при жените. Това са Ивана Петрова и Надежда Нгуен (45), Галя Шатова и Мария Найденова (64) и Джесика Иванова (+87).

ОЩЕ: "Докога ще печелим медали само за славa?": Шампион се оплака от кризата в българските щанги

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес