Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Власт и лично отношение във федерацията оставят щангистите ни без заплати (ВИДЕО)

17 октомври 2024, 14:35 часа • 449 прочитания

Никой от националния отбор не получава доходи от федерацията по вдигане на тежести. Това каза щангистът Васил Маринов, който е един от водещите ни състезатели в този спорт у нас. Той се подготвя за Европейско първенство за юноши до 23 г., както и за Световното първенство за мъже в Бахрейн в края на годината, но нито получава заплата, нито пък има централизирана подготовка под формата на лагери.

Как се изхранва един национал по вдигане на тежести в България?

"Доходът ми е предимно от семейството, от приятели. Работил съм и по морето, помагал съм на мои приятели. Така съм изкарвал дребни пари, за да мога да се издържам по някакъв начин. Иначе от Федерацията по вдигане на тежести - минус. Не получавам заплата от федерацията", заяви Васил Маринов в интервю за Actualno.com, в което разкри още, че е бил изгонен от общинската зала по вдигане на тежести в Сливен.

Васил Маринов

Някои имат да изхранват семейства, но пари - няма

"Това не е само за мен, а за абсолютно всеки един национален състезател от федерацията. Никой от тях не получава доходи, а някои имат да изхранват семейства. Трябва да настъпи пълна промяна в тази федерация. Власт и лично отношение - това стои зад скандалите във федерацията", добави още националът по вдигане на тежести.

Маринов призна, че той и останалите щангисти са оставени на произвола на съдбата преди Световното в Бахрейн: "Тренираме по домовете си..."

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес