Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В София се откри Световното първенство по скокове на батут

07 ноември 2013, 12:34 часа • 42535 прочитания

С официална церемония в зала "Арена Армеец" беше открито 29-то световно първенство по скокове на батут, двоен минибатут и акробатична пътека за мъже и жени, което ще се проведе от 07-ми до 10-ти ноември.

От 14-ти до 17-ти този месец ще се проведе и световното първенство за юноши и девойки, в съшите дисциплини,а мястото отново ще бъде "Арена Армеец". Церемонията бе открита от Слава Корн- вицепрезидент на Международната федерация по гимнастика, заместник-министърът на младежта и спорта Йордан Йовчев и председателят на родната ни федерация по скокове на батут- Стоян Димитров.За доброто настроение на около 1500-те зрители по трибуните се грижеха танцьорите от трупата на Нешка Робева, както и оперното трио "Уникални гласове".

България ще бъде представена от 31 съзтезатели – 22-ма в Олимпийската дисциплина-скокове на батут, 8 в скокове на акробатична пътека, като имаме и един представител на двоен минибатут – Алиосман Салиев, който е и една от най-големите ни надежди за медал. Друг роден представител,който е с големи шансове за отличие е Ясен Иванов.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес