Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайсън Фюри е "големият губещ" от поражението на Антъни Джошуа от Дюбоа

23 септември 2024, 17:28 часа • 569 прочитания

Дългоочакваният боксов сблъсъък между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа вече е несигурен след зашеметяващото поражение на Джошуа в събота вечер. Само преди дни Даниел Дюбоа нокаутира Ей Джей в петия рунд на главната битка на боксовата галавечер в Лондон и запази титлата си. Този нокаут беляза едно от най-големите разочарования в историята на бокса в тежка категория.

Звездният двубой между Фюри и Джошуа отпада? 

Въпреки че от години феновете са нетърпеливи Фюри и Джошуа да се бият, сега има усещане, че това просто няма да се случи. Мнозина се опитаха да обрисуват двубоя на Ей Джей с Дюбоа като битката на британския бокс пред 96 000 души на стадион "Уембли", но реалността е, че той нямаше нищо общо с това, ако Фюри и Джошуа бяха успели да се бият в своите първи години.

Съобщава се, че преди мача Джошуа е бил близо до финализиране на огромен договор за два боя с Тайсън Фюри на стойност от 500 милиона паунда, който е зависел от победата му над Дюбоа. Световната титла на IBF в тежка категория беше поставена на картата, а победата щеше да затвърди статута на Джошуа като една от най-големите звезди на британския бокс, който се стреми да стане трикратен световен шампион.

Антъни Джошуа - Даниел Дюбоа

Загубата на Джошуа струвала 150 милиона на Фюри 

Тя можеше да подготви и масата за друг обединителен двубой, при условие че Фюри успее да спечели реванша си срещу Олександър Усик, който трябва да се състои през декември. След нокаута на Джошуа Фюри беше забелязан на ринга, видимо ядосан и според информацията крещял за парите, които сега ще загуби. "Това ми струва 150 милиона долара", били думите на Фюри.

Реакцията му подчертава финансовите последици от поражението на Джошуа, които намаляват привлекателността на потенциалния сблъсък между двамата. Докато феновете и анализаторите преработват този неочакван развой на събитията, и двамата боксьори са изправени пред несигурно бъдеще. Джошуа ще трябва да преоцени следващите си стъпки, докато Фюри може да потърси алтернативни съперници, които да запълнят празнината, оставена от тази пропусната възможност.

След победата над Джошуа пък Дюбоа поиска реванш от световния шампион в тежка категория Олександър Усик.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес