Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Светлана Каменова стартира с победа в Париж, ще играе с противоречива боксьорка

02 август 2024, 17:05 часа • 8139 прочитания

Светлана Каменова стартира с победа участието си на Олимпийските игри в Париж. Българката надви Микаела Уолш от Ирландия, която демонстрира много странен бокс, с единодушно съдийско решение. На 1/4-финалите нашата представителка ще премери сили с Лин Ю Тин - една от двете състезателки, които на Световното първенство през миналата година не издъpжаха теста за принадлежност към своя пол.

Българка ще играе срещу една от противоречивите боксьорски в Париж

В началото на първия рунд двете се опознаваха и играха доста пасивно, заради което бяха подтикнати от главния съдия за по-активни действия. Българката все пак повече се опитваше да атакува и заслужено поведе в резултата с единодушно съдийско решение - 5 гласа с 10:9 в полза на нашата състезателка.

ОЩЕ: Българската следа: Скандалните жени, набедени за мъже, от Париж 2024 почват с бокса в България

Светлана Каменова

Стабилна Светлана гледа напред

Втората част премина идентично. Ирландката изглеждаше доста объркана и играеше странен бокс. Каменова запази самообладание, не се подведе по съперничката и спечели още един рунд - този път с 4:1 съдийски гласа. В последната част Светлана спази указанията на треньорския щаб и без излишни рискове подпечата своя успех.

ОЩЕ: Странният случай с Имане Хелиф и "боксьорките-мъже"

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес