Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станимира Петрова: Явно трябва да се примиря, но няма! Ще си почина и продължавам (ВИДЕО)

05 август 2024, 16:29 часа • 1289 прочитания

Станимира Петрова се завърна в България след третото си участие на олимпийски игри. С усмивка Стани заяви, че няма да се примири, а след като си почине, ще продължи да се подвизава на ринга. Нашата състезателка коментира и разразилия се боксов скандал на Игрите в Париж 2024.

Станимира Петрова няма да спира с бокса

“Бях на косъм. Равностоен мач. Казват, че съм ощетена, но не мога да коментирам. Не съм гледала мача, а и не мисля скоро да го правя. Сега смятам да си почивам. Това бе мечтата на живота ми. Явно трябва да се примиря, но напротив няма да се примиря. Очаквах това да е последният ми шанс, но нищо не се знае - има и Лос Анджелис”, заяви Петрова с усмивка след отпадането си от Париж 2024.

Стани по всяка вероятност ще играе на Световното

"Не съм взела решение за Световното първенство в края на септември. Емоционално съм изтощена, но най-вероятно и там ще играя. Ще си почина и продължавам. Не ми предстои край на боксовата кариера", разкри тя.

ОЩЕ: Габриела Петрова: Имаше ощетяване в Париж, не знам дали ще има следваща Олимпиада за мен

Станимира Петрова

Коментарът на Станимира Петрова за боксовия скандал в Париж 2024

“Моето мнение е, че ако Хелиф и Тин не са равностойни спрямо останалите, не трябва да участват. Ние не знаем какъв е точно случаят. Определено изглеждат по-различни, но и други хора сме виждали различни. Трябва да се направят нови тестове и да се изкарат доказателства. Нека се види, ако наистина имат различни хромозоми и повече тестостерон, и ако това ги прави неравностойни, то те не трябва да участват. Оказа се, че е много по-сложно", коментира изключително аргументирано Стани.

"Аз знам това, което пишат и в медиите. Играла съм в категория до 51 килограма срещу Тин на Световното през 2016. Бях изумена, че са изкарали по-висока от мен в тази категория, защото смятах, че съм най-високата. Загубих от нея още първия мач”, заяви Петрова.

ВИЖТЕ: Станимира Петрова пред Actualno.com: За Париж 2024 и бъдещите си спортни планове

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес