Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радослав Янков записа ново силно класиране на Световната купа в Пампорово

21 януари 2024, 15:07 часа • 4776 прочитания

Звездата на българския сноуборд Радослав Янков записа ново силно класиране на родна земя, след като завърши пети в паралелния слалом от Световната купа в Пампорово. Българинът отпадна на 1/4-финалите след пряк дуел с трикратния световен шампион Андреас Промегер и не успя да намери място сред четиримата най-добри.

Радослав Янков с ново силно класиране в Пампорово

Янков даде сериозна заявка в квалификациите, където даде второ време. На 1/8-финалите той победи Себастиан Кислингер от Австрия. След това обаче българинът допусна грешка в самото начало по трасето, която не му позволи да пребори опитния Промегер.

Радослав Янков

Радо завърши с две класирания в топ 5 от Световната купа в Пампорово

"Нормално е да ме яд, защото малка неточност ми коства влизане в четворката. Наведох се малко повече, отколкото трябва, стана за части от секундата. Беше в равната част, където нямах възможност да се върна в трасето", заяви Янков пред журналисти след отпадането си на 1/4-финалите.

Именно прекият опонент на Янков - Андреас Промегер, стигна и до големия финал, където обаче отстъпи с 0,08 сек. на корееца Сан Хо Ли. При жените пък голямата звезда Естер Ледецка записа нова победа, след като триумфира в Пампорово и в съботния ден.

Така Радослав Янков завършва Световната купа в Пампорово с две влизания в топ 5. В събота българинът записа изключителен успех, стъпвайки на подиума за пръв път от шест години на старт от Световната купа.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес