Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Нищо не се случва в шахмата": Обвиниха Министерството на младежта и спорта в бездействие

02 октомври 2024, 21:03 часа • 297 прочитания

Президентът на Българска спортна федерация по шахмат Милен Василев даде интервю, в което отново засегна темата с разделението у нас в този спорт. Той обвини министъра на младежта и спорта Георги Глушков в бездействие по казуса.

Милен Василев разказа за фрапантни случаи

"В момента лицензираната федерация не може да изпълнява критериите. Тя трябва да осъществява програмата за високи спортни постижения. В закона те са регламентирани като европейски първенства, световни първенства и олимпиади. Поради тази причина Министерството трябва да им отнеме лиценза, а то им дава средства", заяви Василев в "Интервюто на Sportal.bg".

ОЩЕ: Министър Глушков към федерацията по щанги: Бъдете мъдри и излезте от тази ситуация

Георги Глушков

Обвинения в бездействие към Глушков

Той разказа как треньори на националния отбор за Шахматната Олимпиада са Петър Арнаудов и Кирил Георгиев, но други хора получават средства вместо тях. "Аз алармирах Глушков, но той не предприема действия и не дава обяснения. Според мен в това правителство спортът се политизира. Откакто Глушков е на поста, нищо не се случва - и при нас, и при лицензираната федерация", допълни Милен Василев.

Въпреки раздора в шахмата националният ни тим за жени записа достойно класиране на Шахматната Олимпиада (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес