Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наш олимпийски медалист: Време е мъжете да вземат отличия за България в Париж (ВИДЕО)

23 юли 2024, 15:52 часа • 445 прочитания

Сребърният медалист на висилка от Летните олимпийски игри в Атланта през 1996 г. и настоящ президент на Българската федерация по спортна гимнастика - Красимир Дунев, даде интервю преди Игрите в Париж 2024. Легендарния спортист се надява този път и мъжете да завоюват медали за нашата страна.

Краси Дунев си пожела олимпийски медали и от българските мъже 

"Пожелавам успех на всички български спортисти по време на Олимпиадата в Париж. Дано да имат късмет, да са здрави и да спечелят медали. Миналата Олимпиада взехме медали, но те бяха завоювани само от жените. Сега трябва и мъжете да вземат", заяви Дунев преди старта на шампионата на планетата във френската столица.

ОЩЕ: Иранската бунтарка, която мечтае българският химн да зазвучи в Париж: Кимия Ализаде

Дните до Париж

Легендата си спомни за медала от Атланта 96

"Няма как да забравя дебюта си на Олимпийските игри. Винаги съм казвал, че не чувах нищо и не виждах нищо. Само висилката бе пред мен и е много интересно как човек може да се концентрира максимално", допълни бившият спортист, който върна лентата назад и разказа за детските си години.

Гимнастик или професор: Детството на Дунев

"Бях добро и сериозно дете. По цял ден бях на тренировка от сутрин до вечер. Заспивах на чинията от умора по време на вечеря. Пишех домашни до 12 часа през нощта и баща ме питаше дали гимнастик ще ставам, или професор. Плашеха ме, че ще ме спрат от тренировки", спомни си с усмивка Красимир Дунев.

ОЩЕ: От САЩ през България за Париж: Роденият за гимнастик Кевин Пенев

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес