Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мирела Демирева записа престижно класиране в Диамантената лига и се доближи до Олимпийските игри в Париж

03 юни 2024, 11:00 часа • 1193 прочитания

Атлет номер 1 на България за 2016, 2018 и 2021 година Мирела Демирева участва в най-престижната верига състезания по лека атлетика - Диамантената лига. Българката се класира на престижното шесто място на Диамантената лига в Стокхолм, Швеция. Демирева направи това класиране само седмица преди Европейското първенство, което ще се състои в италианската столица Рим.

Мирела Демирева зае 6-то място на Диамантената лига в Стокхолм

34-годишната ни състезателка преодоля 1.86 и 1.90 от втория опит, но не успя да преодолее 1.94 метра, което я остави на шеста позиция. С 2.00 метра титлата грабна Ярослава Магучих, която е европейска и световна шампионка.

Украинската състезателка направи и два опита на 2.03 метра, но не успя да се справи с тях. Нейни подгласнички останаха съответно германката Имке Онен с 1.94 и сънародничката и Ирина Герасченко.

Мирела Демирева

Мирела Демирева все по-близо до трета олимпиада

Благодарение на това класиране Демирева ще се изкачи още по-нагоре в ранглистата, което прави шансовете ѝ за квота много големи. Това ще бъдат третите олимпийски игри за Мирела, след като участва в Токио 2020, както и в Рио 2016, където зае втора позиция.

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес