Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул е с по-малки шансове да спечели титлата във Висшата лига през новия сезон според Бет365

07 септември 2020, 15:36 часа • 1755 прочитания

След няколко дни започва новият сезон в английската Висша лига. След сравнително кратка пауза предвид удължения сезон 2019/20, отборите отново ще се борят за най-големия трофей в Англия. Ливърпул спечели титлата през миналия сезон и стана шампион за първи път от 30 години насам, но през новата кампания букмейкърът bet365 им дава по-малки шансове да спечелят трофея в сравнение с отбора на Манчестър Сити, който е фаворит. С наличните bet365 бонуси за спорт може да залагате на шампион на Англия, както и на всички пазари за двубоите всеки кръг.

Наставникът на тима Юрген Клоп пожела да се наслади на момента, който поколения фенове на Ливърпул са чакали и са мечтали, вместо да изискват още повече от неговия безмилостен отбор.

"Следващият сезон няма да защитаваме нищо ... ще атакуваме", каза Клоп, шест дни след коронясването си като шампион на Англия, Европа и света.

Не е толкова просто Ливърпул отново да спечели титлата в Англия, въпреки че отборът на Клоп го направи да изглежда с лекота през миналия сезон. Шампионите унищожиха съперниците си, за да спечелят лигата с 99 точки. Това бе страхотно постижение за „червените“ в един исторически сезон, постигнато още повече, като тимът спечели титлата седем кръга преди края на сезона, а също така и остана непобеден на Анфийлд за трета поредна кампания в лигата - клубен рекорд. Превъзходството на Ливърпул се отразяваше в разликата от 18 точки спрямо втория в таблицата Ман Сити.  Това е голяма разлика за всеки съперник, за да бъде преодоляна през следващия сезон. Може да се окаже и невъзможно, ако отборът на Клоп запази изключителния фокус и последователност, които са им донесли впечатляващите 196 точки през последните два сезона. Тимът е допуснал само четири поражения в лигата, като две от тях бяха инкасирани, след като преследването на титлата най-накрая приключи.

Ливърпул спечели лигата с най-силната отбрана, а представянето на Трент Александър-Арнолд и Анди Робъртсън продължава да се подобрява. Кевин Де Бройне беше единственият играч, който направи повече асистенции във Висшата лига през миналия сезон, отколкото мощните бранители на Ливърпул. И за разлика от Пеп Гуардиола, Франк Лампард или Оле Гунар Солскер, мениджърът на Ливърпул не трябва да се занимава с подсилване и укрепване на своята отбрана. Точно силната игра в защита изведе Ливърпул до спечелената титла с такава голяма разлика. Върджил ван Дайк е истински лидер в отбрана, а Джо Гомес се превърна в отличен партньор на нидерландеца.

Все пак има няколко притеснения в тима на Ливърпул преди старта на новата кампания. Поддържането на тези забележителни нива в защита за трета поредна кампания във Висшата лига е основното сред тях. Ливърпул засили защитата си отляво с Костас Цимикас и въпреки че желанието за трансфер на Тиаго Алкантара не е тайна, дефанзивният полузащитник остава играч на Байерн Мюнхен до този момент. Ливърпул не се нуждае отчаяно от нови попълнения, а и Клоп предупреди от самото начало, че пандемията ще повлияе на разходите за трансфери, тъй като неспособността да бъде привлечен нападателят Тимо Вернер потвърди това. Но Ливърпул има нужда от освежаване на отбора, който е относително непроменен в продължение на почти три години. Цимикас и Такуми Минамино са единствените нов играчи, взети в клуба от лятото на 2018 година насам.

Освежаването на отбора обаче може да се появи отвътре. Наби Кейта напомни няколко пъти за таланта си след рестарта на сезона, а Минамино впечатли в предсезонните контроли, а Харви Елиът, Къртис Джоунс, Риан Брустър и Неко Уилямс са сред група младежи, които Клоп може да интегрира в първия състав. Целта през новия сезон за Ливърпул е титла номер 20, а стимулът също е ясен: този път трофеят от Висшата лига да се вдигне пред привържениците на „Анфийлд“.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес