Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Къде са парите за подготовка на Насар и останалите щангисти за Световното в Бахрейн?

21 октомври 2024, 16:54 часа • 1632 прочитания

Къде са парите за подготовка на националния отбор по вдигане на тежести за предстоящото Световно първенство в Бахрейн? Този въпрос изплува на дневен ред, след като стана ясно, че Карлос Насар и останалите щангисти не водят централизирана подготовка за второто най-важно състезание за годината след Олимпийските игри в Париж.

Парите за лагери в щангите ги няма

Един от националите по щанги Васил Маринов разкри в интервю за Actualno.com, че той и останалите състезатели по вдигане на тежести на България тренират... по домовете си. До Световното първенство за мъже остава малко повече от месец, а състезателите не тренират в лагерна обстановка, тъй като средствата за централизирана подготовка ги няма.

ОЩЕ: Кога Карлос Насар ще вдига за световната титла по вдигане на тежести?

Карлос Насар

Средствата не са изхарчени целево

Попитан къде са отишли парите за лагери, Маринов каза следното: "Нямам идея къде са средствата за централизирана подготовка, не са похарчени целево". Припомняме, че по-рано стана ясно, че предишният президент на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид е изпазнил банковата сметка на щангите за пури, дискотеки, молове и почивки.

Това е поредният скандал около федерацията по щанги, която и сега е управлявана по лош начин от настоящия си президент Антон Коджабашев. Федерацията е затънала в дългове и е пред фалит, а според Васил Маринов скандалите в щангите са заради "власт и лично отношение".

А Маринов дори не може да тренира и в нормална зала по вдигане на тежести, тъй като е бил изгонен от общинската зала в Сливен.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес