Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кубрат Пулев за мача с Махмуд Чар: Надявам се да го изкъртя!

13 октомври 2024, 16:09 часа • 1394 прочитания

Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев продължава да се готви на спортната база в Белмекен за битката си с Махмуд Чар на 7 декември в София. Двамата ще спорят за регулярната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Кубрат Пулев се закани на Махмуд Чар

"Белмекен е винаги мястото, което ме мотивира допълнително. Тук е вълшебно, природа, чист въздух. Особено когато е с приятни хора професионалисти, човек се мотивира допълнително", заяви Пулев в пряко включване в предаването на БНТ "Арена спорт".

Кубрат Пулев

Чувството да се боксираш в България

"Силните страни на Чар? Корав боксьор с много опит. Мотивиран е естествено. В крайна сметка аз смятам, че съм по-класният боксьор. Ще стане ожесточена битка. Надявам се да го изкъртя", не скри Кобрата и заговори за чувството да се боксираш у дома.

"Българската публика е много емоционална, така го чувства много по-силно. Когато играя в България имам чувството, че залата ще падне. Аз съм благодарен, това дава допълнителна мотивация и сила. Когато мачът е завързан, се усеща скандирането на публиката, виковете и емоциите, това дава много сила", обясни родният боксьорът.

ОЩЕ: Чар иска да „пенсионира“ Кобрата: Няма да издържи и 6 рунда срещу мен!

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес