Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кубрат Пулев се завръща на ринга, ще се боксира с поляк, горял за допинг

22 октомври 2023, 12:33 часа • 7932 прочитания

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще направи своето завръщане на професионалния ринг. Това разкриха колегите от Sportlive.bg. Според информациите Кобрата ще се качи на ринга в началото на декември, след като близо година и половина не се е боксирал.

Съперникът на Пулев е бил два пъти претендент

Очаква се Пулев да участва в галавечер в САЩ. Тя ще се състои в щата Илинойс, но все още няма яснота в коя зала. Съперник на Кобрата пък ще бъде Андржей Вавржик. Полякът стигна до битките за поясите на WBA и WBC.

Кубрат Пулев Дерек Чисора

В първия случай през 2013-та той предизвика Александър Поветкин, който го нокаутира още в 3-ия рунд. Четири години по-късно Вавржик трябваше да се изправи срещу Дийонтей Уалйдър за титлата на WBC, но бе хванат с допинг и битката пропадна.

За последно Кобрата загуби от Чисора

Кубрат Пулев пък не се е качвал на професионалния ринг от 9 юли 2022 година. Тогава българинът се изправи срещу Дерек Чисора в спор за овакантената Интерконтинентална титла на WBA. Кобрата се представи на добро ниво, но в крайна сметка загуби мача по точки. До момента 42-годишният роден състезател има на сметката си общо 32 двубоя на профи ринга, в които е записал 29 победи и 3 загуби.

През пролетта Пулев сподели, че все още е в Топ 10 на бокса и може да играе за световната титла.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес