Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има дата и съперник: Олександър Усик ще брани световния връх в бокса

06 юли 2023, 15:11 часа • 2482 прочитания

Световният шампион по бокс в тежка категория Олександър Усик ще защитава поясите си срещу британеца Даниел Дюбоа. Битката ще се състои на 26 август във Вроцлав, Полша, като датата и мястото на мача бяха официално потвърдени днес.

Олександър Усик срещу Даниел Дюбоа на 26 август в Полша

Усик ще се качи на ринга близо година след последния си мач, който бе срещу Антъни Джошуа. Украинецът победи на два пъти Ей Джей, за да запази мястото си на световния връх при най-тежките. Сега той ще трябва да брани пояса си срещу Дюбоа.

Битката Фюри - Усик ще почака

25-годишният Дюбоа си извоюва правото да се бие за световните титли, след като стана официален претендент на WBA. Мачът ще се проведе в "Тарчински Арена", която е с капацитет 24 хиляди зрители. Феновете на бокса се надяваха, че Усик ще се изправи срещу Тайсън Фюри, но двамата така и не се договориха.

Олександър Усик

Усик се завръща там, където започна всичко

"Много съм щастлив, че имаме възможност да организираме този мач в Полша, където спечелих първата си световна титла преди седем години", коментира 36-годишният Усик, визирайки титлата си в полутежка категория.

Победите на Усик и Дюбоа при професионалистите

Украинецът е спечелил всичките си 20 мача на професионалния ринг, докато Дюбоа може да се похвали с 19 победи (18 нокаута) и 1 загуба. "Той е страхотен боксьор и аз го уважавам, но настъпи моето време. Ще шокирам света и ще покажа на хората колко добър е Даниел Дюбоа", каза британецът.

Първоначално се планираше мачът да се проведе на 12 август, но той бе изместен с две седмици, за да е съвсем близо до Деня на независимостта в Украйна, който се отбелязва на 24 август. "Искам да благодаря на полския народ, който от сърце помага на Украйна. Стотици хиляди мои сънародници бяха приети в тази прекрасна страна.

Надявам се, че този мач ще бъде още една възможност за хората от Полша и Украйна да се обединят и да покажат силата на приятелството си", завърши Олелксандър Усик.

ОЩЕ: Кубрат Пулев: Ще направим мач в САЩ, защо не и за световна титла

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес