Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има дата и час за финала на Валентина Георгиева на Олимпийските игри

30 юли 2024, 13:00 часа • 7063 прочитания

От началото на Олимпийските игри българското участие не може да се похвали с големи триумфи в различните спортове, освен в един - спортната гимнастика. 

Там, една млада дама, току навършила 18, направи истински подвиг, класирайки се за финал на прескок. Разбира се, става дума за Валентина Георгиева

Талантливата гимнастичка се завърна към състезанията едва в началото на 2024 година, след като претърпя тежка контузия и година и половина отсъстваше от голямата сцена. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Интересното правило, което прати Валентина Георгиева на финал

Финалът на Валентина Георгиева на Игрите в Париж е на 3-ти август

Самото ѝ участие в Париж е огромен успех, но тя успя да се класира за финал, който е първи при жените за България от 1992 година в Барселона. Тогава, Силвия Митова влиза в два финала - многобой и земя. 

Финалът на Валентина 

Във финала Георгиева има тежка задача, изправяйки се срещу едни от най-добрите гимнастички не само на прескок, но изобщо на турнира по спортна гимнастика в Париж. Тя е и единствената представителка на Европа в топ 8. 

Квалификацията ѝ беше в неделя, като има достатъчно време да се подготви за последното си състезание, което е през идващия уикенд. Кога и в колко часа е финалът на Валентина Георгиева вижте тук

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес