Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десислава Ангелова: Игрите в Париж са успешни за българското гребане

05 август 2024, 14:50 часа • 608 прочитания

След дебюта си на олимпийски игри Десислава Ангелова се завърна в България и беше посрещната от клуба си - СКГ Академик. Гребкинята ни не успя да се пребори за медал и завърши шеста във финала на скиф. Тя завърши участието си в Париж 2024 с резултат 7:33.19 минути.

Олимпийката бе посрещната от родния си клуб на летището

26-годишната олимпийка споделя, че се радва за това, че е успяла да влезе в големия финал, но и че ѝ се е искало да не е последна: „Радвам се, че стигнах до финала, но много ми се искаше да не съм последна. Усетих, че са много по-добри от мен още в самото начало. На мен ми беше трудно да държа скоростта, която те държаха с лекота. Не бях на тяхното ниво“, казва Ангелова пред БНТ.

ОЩЕ: Деси Ангелова се бори здраво, но остана шеста на скиф на Игрите в Париж

Снощи обаче пред NOVA тя каза: "Беше ми мечта да бъда на големия финал и смятам, че това е една успешна олимпиада за българското гребане".

Преди няколко дни тя обясни, че не е съвсем доволна от представянето си, въпреки че България не е имала финалист в гребането от цели 16 години. Плевенчанката обаче сподели, че този резултат я стимулира: „Този резултат ми дава надежда да продължавам и ми показа, че имам възможности в този спорт“.

ОЩЕ: Олимпийците, отказали се от своите медали

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес