Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денислав Коджабашев със златен медал от международен турнир

20 март 2014, 14:02 часа • 18849 прочитания

Българският състезател по тенис на маса и Спортен талант на "Еврофутбол" Денислав Коджабашев спечели златен медал от Международния параолимпийски турнир PTT Hungarian Open 2014, който се проведе в Егер, Унгария, в периода 12-16 март. Участваха национални състезатели от 20 държави от целия свят. Денислав се състезава в клас 10 на PTT, който е клас за участници с най-леки увреждания. Денислав Коджабашев победи съперниците си с категорични резултати от по 3:0 гейма, което му донесе безапелационна победа в състезанието и златния медал.

Предстоящите участия в турнири на Денислав Коджабашев са през май са в Братислава (Словакия), през юни в Клуш (Румъния), след което и Световно първенство по тенис на маса в Пекин през септември.

Още един от Спортните таланти на "Еврофутбол" – Васка Благоева, зае престижно място. Ски-бегачката ни завоюва трета позиция в класирането при жените на 1,5 км спринт класически стил на Държавното първенство за мъже, жени, юноши и девойки старша възраст, което се провежда в Банско. Първите две места бяха за олимпийските ни представители Теодора Малчева и Антония Бургова. Утре Васка ще се представи в дисциплината 5 км класически стил. Състезанието продължава до неделя.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес