Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бясна Симон Байлс нарочи организаторите в Париж след неуспеха си на греда

06 август 2024, 13:48 часа • 1806 прочитания

Макар и трудно за вярване, седемкратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс остана без злато в последните си два финала на Олимпийските игри в Париж. Тя не скри разочарованието си от състезанието на греда, където претърпя провал и остана на 5-тата позиция в класирането. Американската суперзвезда обаче се оправда със странно решение на организаторите и ги обвини за грешката си.

Атмосферата в залата разсейвала състезателките във финала на греда

Байлс сподели какво е попречило на нея и на всички състезателки да се чувстват комфортно по време на дисциплината: "Финалът на греда винаги е най-интензивен. Но обикновено имаме музика или нещо друго, което свири във фонов режим, каквото и да е. И честно казано, ние се справяме най-добре в среди, където има шум."

Симон Байлс

"Можехме да чуем мелодии на мобилни телефони, светкавици на камери и всичко останало в този момент, когато се опитваме да останем спокойни. Беше наистина странно и неудобно. И няколко пъти попитахме дали е възможно да включим музика или някакъв фонов шум. Не съм напълно сигурен какво се случи там, не ни хареса", каза още Байлс.

Със златото на греда се поздрави италианката Аличе Д'Амато благодарение на чисто съчетание и 14.366 точки. Втора се нареди световната вицешампионка от 2023 година Янцин Чжоу с 14.100 точки, а бронзът отиде в ръцете на Манила Еспозито с 14.000 точки. Така това се оказа единствената дисциплина, в която Симон не взе медал, след като се окичи и със среброто на земя.

ОЩЕ: Суниса Лий: Гимнастичката, която не се отказа въпреки всичко, и покори сцената в Париж

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес