Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безпощадни! Радослав Росенов и Уилиам Чолов ще се боксират за европейски златни медали (СНИМКИ)

17 октомври 2024, 20:44 часа • 413 прочитания

Радослав Росенов и Уилиам Чолов се представиха безупречно в полуфиналните си двубои на Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 23 години. С категорични победи с по 5:0 съдийски гласа българите си осигуриха правото да участват в мач за титлата на Стария континент.

Два финала за България на Европейското

В зала "София" Росенов надделя над представителя на Черна гора Томислав Джинович в среща от категория до 60 килограма. Нашият състезател наложи волята си в тежка битка. Той успя да вземе предимство с по-бързи и резки движения срещу постоянно налитащия съперник, за да се поздрави с успех с 5:0 съдийски гласа. За златото в неделя Радо Росенов ще срещне Артур Сахакян (Армения).

ОЩЕ: Съперникът на Кубрат Пулев се сравни със Спиди Гонзалес

Уилиам Чолов

Отличен Уилиам Чолов!

Уилиам Чолов също изигра страхотен мач и надви с 5:0 сърбина Алмир Мемич в категория до 75 килограма. Родният талант намери по отличен начин дистанцията срещу коравия си опонент. С много прецизни и точни действия българинът контрираше всеки опит за по-мощни удари на сърбина и по категоричен начин се поздрави с чиста победа. Успехът изпраща Чолов на финала на Европейското първенство срещу Джамал Кулиев (Украйна).

Бронз за Румен Руменов

Друг наш боксьор -  Румен Руменов, беше споходен от страхотен малшанс и остава с бронзово отличие. Националът на България в категория до 67 килограма отстъпи с 2:3 пред арменеца Харутюн Хакобкохян. Двубоят бе прекъснат в края на първия рунд след нелеп инцидент. Двамата удариха главите си, което доведе до сериозна аркада на Руменов. В резултат срещата трябваше да бъде прекратена, а съдиите отсъдиха 3:2 гласа в полза на Хакобкохян.

ОЩЕ: МОК поставя ултиматум: Бъдещето на българския бокс на олимпийските игри под въпрос

Браво! Радо Росенов на финал на Европейското 🔥💯🇧🇬 Радослав Росенов ще боксира за златния медал на Европейското...

Posted by Българска Федерация по Бокс on Thursday, October 17, 2024
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес