Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Австралийските атлети със строги забрани за консумация на алкохол в Сочи

05 декември 2013, 17:55 часа • 23650 прочитания

Австралийските атлети в Сочи ще рискуват да бъдат върнати у дома, ако ги хванат с типичните за пиянство симптоми – клатушкане, завалване на говора и други познати на всички отличителни белези. Това обче се отнася за границите на олимпийското селище.

Рестрикциите идват от Австралийския олимпийски комитет (АОС), като на спортистите е позволено отговорното консумиране на алкохол, извън границите на олимпийското селище и най-важното – след техните състезания. Не се позволява употребата на алкохол в границите на селището или в самолета при обратния полет към Австралия. Тези решения на комитета бяха взети на 19-ти ноември.

Относно държанието на австралийските спортисти на обществени места е забранено: залитането, агресивността, падането, завалването на говора и лошия език.

„Трябва да сме мобилизирани на 100% и да мислим само за състезанията, за да се представим добре. Главната ни цел е атлетите ни да бъдат подготвени оптимално и да са фокусирани в състезанието независимо дали тяхното представяне ще е в първия или 16-я ден от олимпиадата“, се казва в изявление на АОС.

Мерките от Австралийския олимпийски комитет идват след проблемите, които имаха с поведението на своите спортисти през миналата година в Лондон.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес