Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ансамбълът ни по художествена гимнастика триумфира с втора титла на Световното в София

18 септември 2022, 17:19 часа • 5004 прочитания

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал във финала с три ленти и две топки на Световното първенство, което се провежда в столичната зала "Арена Армеец".

Българският ансамбъл спечели златен медал във финала с три ленти и две топки на Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в столичната зала "Арена - Армеец".
На финала с пет обръча българките завършиха осми.
Това е втори златен медал на българския ансамбъл от Световното първенство в София.
По-рано българките спечелиха златния медал в многобоя и олимпийска квота за Игрите в Париж 2024.Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал във финала с три ленти и две топки на Световното първенство, което се провежда в столичната зала "Арена Армеец".

Това е втори златен медал за новосформирания състав в надпреварата. Вчера Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова триумфираха с титлата в многобоя.

Ансамбълът ни изигра отлично композицията си. Българките получиха оценка от 33.300 точки, от които 16.500 за трудност, 8.600 за артистичност и 8.200 за изпълнение.

На финала с пет обръча българките, наследили "Златните момичета", които спечелиха титлата на Олимпиадата в Токио през 2021 г., завършиха осми.

По-рано ансамбълът ни си осигури олимпийска квота за Игрите в Париж 2024.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес