Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Айк Мнацаканян отстъпи пред световния вицешампион на 1/8-финалите на Игрите в Париж

06 август 2024, 13:36 часа • 1259 прочитания

Българският състезател по класическа борба Айк Мнацаканян отстъпи пред световния вицешампион Санан Сюлейманов от Азербайджан на 1/8-финалите в категория до 77 килограма на Олимпийските игри в Париж. Срещата завърши при резултат 2:0 точки за азера. Мнацаканян все пак има шансове да продължи участието си на репешажите, които са утре.

Сюлейманов взе първата част

Двамата борци започнаха доста предпазливо срещата. Айк Мнацаканян бе предупреден за пасивност и бе поставен в партер. Българският борец показа добра защита, при която Санан Сюлейманов получи контузия и се наложи да получи медицинска помощ на тепиха.

Мнацаканян опита да се възползва от временното неразположение на азербайджанския състезател, но не успешно. В крайна сметка първата част завърши при резултат 1:0 за световния вицешампион Сюлейманов.

Айк Мнацаканян

Втората част отново бе за азера

Втората част стартира с много агресивна игра на Сюлейманов. Азерът записа втора точка, след като Мнацаканян отново бе предупреден за пасивност и бе поставен в партер. Малко по-късно и Сюлейманов бе поставен в партер.

Борецът от Азербайджан се защитаваше отлично и задържа преднината си. Айк Мнацаканян тръгна в атака, но до края на частта не успя да запише точка и по този начин отстъпи пред съперника си, който се класира за 1/4-финалите.

По-рано днес Кирил Милов загуби от египтянин на репешажите в категория до 130 килограма и се прости с мечтата си за медал от Игрите в Париж.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес