Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Бояджиев ще ръководи Асеновград до встъпването на следващия кмет

10 октомври 2019, 10:20 часа • 8102 прочитания

Заместник-кметът на Асеновград по строителство и екология инженер Петър Бояджиев ще управлява общината временно до встъпването в длъжност на следващия градоначалник. Той е определен със заповед от 24.09.19 г., но последната дума дали това да остане така има местният парламент. Общинският съвет ще гласува решението тази сряда (09.10.19 г.). Ако предложението бъде прието временно изпълняващият длъжността кмет ще кметува за времето от края на мандата - 25.10.19 г. до полагане на клетва на новоизбраното управление.

Това изменение се налага съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, който гласи, че когато кмет на община, район или кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове, в 7-дневен срок преди края на мандата Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността, който трябва да е един от заместник-кметовете, както, като се определят и временни кметове за селата в общината.

Предложението бе прието единодушно от старейшините на града с 31 гласа "За" на последното редовно заседание за мандат 2015 г./2019 г. Ето кои са избраните за временното управление в Асеновградско: община Асеновград - инженер Петър Бояджиев; Боянци - Даниела Георгиева; Избеглии - Ема Николаева; Леново - Нели Мътарова; Мулдава - Гюлджан Халил; Нареченски бани - Красимира Каладжиева; Нови извор - Галя Кирякова; Стоево - Христина Гъркова; Тополово - Ремзие Коджаали; Червен - Йорданка Русафова. За изпълняваната функция те ще получат допълнително възнаграждение в размер на 20% от определената основна заплата за временно изпълняваната длъжност, изчислено пропорционално на отработените дни.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес