Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДАНС проверява "рутинно" адресни регистрации преди изборите в Кочериново

21 октомври 2019, 09:50 часа • 2117 прочитания

Служители на ДАНС влязоха в Община Кочериново, съобщава в. "Струма". От публикацията става ясно, че проверката е свързана с местните избори.

Агентите пристигнали изненадващо в петък и поискали да им бъде предоставена информация за новорегистрираните жители по настоящ адрес. Служителите на ДАНС представили заповед за проверка относно регистрацията на жителите по постоянен и настоящ адрес, която била извършена в служба ГРАО. Разследващите изискали и документи от селските кметове, в чиито населени места са били регистрирани лица по настоящ адрес шест месеца преди местните избори.

По думите на временно изпълняващият длъжността кмет - Любка Йорданова - "Съставен беше протокол и очакваме резултатите от проверката, която е рутинна".Тя замества Иван Минков (ГЕРБ), който се бори за нов мандат на местните избори.

Според Йорданова регистрираните по настоящ адрес до края на април лица в общината са само 49. Това е бройката, която е за всички 10 населени места – Кочериново и селата. Избирателите, които имат право да пуснат бюлетини на предстоящите местни избори в неделя, са около 3077 души.

Проверката най-вероятно е по сигнал, предполага изданието и припомня, че полицейска акция за евентуални изборни туристи наскоро бе извършена и в община Кресна по разпореждане на прокуратурата, припомнят от изданието.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес