Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът отказа на отстранения кмет на Тетевен да го върне на поста му

10 август 2015, 15:31 часа • 4232 прочитания

Апелативният съд във Велико Търново отказа на отстранения кмет на Тетевен Милен Милев да го възстанови на длъжността.

Преди дни чрез адвокатите си обвиняемият градоначалник поискал да отпадне мярката за процесуална принуда, но на две инстанции магистратите отсекли, че възстановяването му на длъжността кмет безспорно би довело до затруднения свързани с установяване на обективната истина по делото срещу него, припомня "24 часа".

Милен Милев бе арестуван при акция на ДАНС през март м.г. и е обвинен за престъпление по служба. От 1 април 2012 до 25 март 2013 г. кметът не изпълнил служебните си задължения като не предприел действия за спиране на обществена поръчка за доставка на храни в общината. Целта била да набави значителна имотна облага на фирмата изпълнител "Ярис", собственост на чичото на приятелката му, твърдят от прокуратурата.

"Отстраняването на обвиняемия от длъжност кмет на община Тетевен е гаранция, че свидетелите по делото, които са в отношение на подчиненост на Кмета, ще имат възможност да излагат пред съда свободно известните им факти, без да се притесняват от настъпването на негативни за тях последици", мотивират се апелативните магистрати.

Според тях нуждата от взетата мярка за процесуална принуда не е отпаднала.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес