Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СУ "Георги Бенковски" - гр. Тетевен отбеляза своя патронен празник

23 април 2018, 13:22 часа • 5079 прочитания

На 20 април СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен отбеляза своя патронен празник. От училището бяха подготвили богата празнична програма под надслов „УМЕНИЯ ЗА УСПЕХ В XXI ВЕК”, която започна още на 16 април /понеделник/ и продължи през цялата седмица.

Тържественият ден започна в двора на училището, където се състоя официалната част от програмата за деня. Специални гости на празника бяха: зам.-кметовете Свилен Русинов и Борис Врабевски, главен експерт „Образование“ Дияна Лалева, секретарят на МКБППМН Петя Вълова, бивши учители и възпитаници, родители и др.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на СУ „Георги Бенковски“ – Маринела Маркова, след което връчи грамоти и плакети на изявени учители и ученици. Бе прочетен и поздравителен адрес от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева.

„Специално поднасям своите поздрави по случай патронния празник на СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен. Вашето училище носи името на една от най-светлите и героични фигури в българската история – Георги Бенковски. Име, което задължава, име, което те кара да настръхваш и да се чувстваш горд, че си Българин“, бе част от съдържанието на поздравителния адрес. В него можеше да се прочете още: „Убедена съм, че училище „Георги Бенковски“ ще продължава да се развива и подобрява, затвърждавайки разбирането, че достойно следва своята възрожденска мисия като един от центровете на образованието и науката в гр. Тетевен. Бъдете здрави, щастливи и много усмихнати! Никога не се предавайте и се борете за това, което искате и желаете най-силно!“

Поздравителен адрес бе изпратен и от председателя на ОбС – Тетевен Мария Стойчева.

Празникът продължи с изпълнения на мажоретния състав и училищния хор, след което бяха поднесени цветя пред паметника на Георги Бенковски. Малко по-късно се проведе литературната композиция „Величието и драмата на българския Април”, а след нея последва състезание по майсторско колоездене на спортните площадки в училищния двор.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес