Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Среща с изявени млади хора проведе кметът на Троян

12 август 2024, 16:52 часа • 55 прочитания

На 12 август отбелязваме Международния ден на младежта, обръщайки особено внимание към потенциала на младите хора, техните идеи и постижения, както и по-активното им включване в развитието на гражданското общество и възможността за включването им в процесите на вземане на решения на национално и местно ниво.

Сред срещите, които кметът на Община Троян г-жа Донка Михайлова проведе в този ден, бе тази с Явор Михов и Васил Ганеков. Те наскоро участваха в спасителната акция в Карловско за семейството, поразено от гръмотевица. Възпитаници са на Училището за планински водачи СУ „Васил Левски“ - Черни Осъм. По предложение на Община Троян те бяха наградени в празничния ден от Областния управител на област Ловеч и бяха сред 10-та младежи от 6 общини, които получиха награди. Предложението за награда на Явор е на общинския съветник Ема Гатева.

Кметът Михайлова се срещна и със 17-годишната нежна и емоционална троянска изпълнителка и авторка Мира Попова. Г-жа Михайлова поздрави Мира за наградата ѝ за дебют и за наградата на публиката на Конкурс на БНР за нова българска поп и рок музика „Пролет, 2024“. На 17, Мирейн, както е известна в музикалните среди, е вече със свой дебютен албум, със заглавие Clear. Албумът е с изцяло авторска музика. Създаден е с известния творец, свързан с Троян, Иван Шопов. „С Мира говорихме за бъдещите ѝ планове, за избора ѝ да предпочете музиката, която я изразява пред комерсиалната музика, за по-нататъшните ѝ планове в образованието.“, сподели кметът след срещата си с певицата.

Още: Троян е първият град-домакин на Международна колоездачна обиколка на България

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес