Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Самодейци от СУ "Георги Бенковски" в Тетевен представиха постановката "Тартюф"

23 май 2018, 15:39 часа • 1999 прочитания

На 22 май 2018 г. талантливите ученици вдъхнаха живот на герои от световната драматургия чрез театралната постановка ,,Тартюф“ от Молиер с ръководител г-жа Дочка Михайлова, дългогодишен учител по български език и литература. С голям интерес салонът на НЧ ,,Съгласие – 1869“ беше препълнен. Гост на театъра беше кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, която заедно с председателя на ОбС Тетевен г-жа Мария Стойчева поздравиха самодейците като им пожелаха : ,,Дерзайте и помнете – Вие сте нашето бъдеще! Тетевен има нужда от успешни млади хора!“. Публиката остана очарована. С играта си, талантите ни припомниха, че ,,Истинският театър има силата да прави от тълпата народ“ (Томас Ман). За пореден път гостите и гражданите от общината си тръгнаха с вдъхновение и респект към можещите и искащи тийнейджъри.

В драматичната комедия участваха ученици от клуб ,,Театрална работилница“ по проект ,,Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“, финансиран от Оперативна програма ,,Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейските структури и инвестиционни фондове.

Директорът на СУ ,,Георги Бенковски“ гр.Тетевен г–жа Маринела Маркова с ентусиазъм също благодари на ръководителя и актьорския състав ,,за чудесно свършената работа.“

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес