Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ОУ "Васил Левски" спечели състезанието "Да запазим децата на пътя"

02 април 2015, 11:37 часа • 5104 прочитания

В Ловеч се проведе общинският кръг на традиционната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”,съобщиха от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града. В него се включиха отбори на 5 ловешки училища, съставени от по четирима състезатели (петокласник, шестокласник, седмокласник и осмокласник), предаде кореспондентът на Actualno.com в Ловеч.

Самото състезание премина в три етапа. В първия участниците решаваха листовки с 20 въпроса, във втория отговаряха на въпроси, а третият се състоеше в подреждане на два пътни знака-пъзели за време от 4 минути. Работата на отборите оценяваше комисия в състав инж. Димитър Василев (председател на ловешкия клон на СБА), Светослав Шишийски (началник група „Пътен контрол” в сектор „Пътна полиция”) и Петър Петров - инструктор в СБА - Ловеч. След оспорвана битка победител стана отборът на ОУ „Васил Левски”, който изпревари с три точки представителите на ОУ „Проф. Димитър Димов”. Трети се наредиха учениците от ОУ „Христо Никифоров”.

Участниците в състезанието бяха поздравени от заместник-кмета на община Ловеч инж. Пламен Петков, който връчи и наградите.  Организатори на викторината по безопасност на движението са община Ловеч, ОДК, СБА и КАТ. Целта е проверка на знанията на подрастващите и навиците им за действие в условията на пътното движение, както и формиране на култура на безопасно поведение на пътя.

Крайно класиране:

1. ОУ „Васил Левски” –  79 точки

2.  ОУ „Проф. Димитър Димов” – 76 т.

3. ОУ „Христо Никифоров” –  72 т.

4.  СОУ „Тодор Кирков” – 70 т.

5. ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – 61 т.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес