Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откъс от "Три сватби и едно предложение" от Шийла О‘Фланагън

20 март 2023, 11:29 часа • 1220 прочитания

Когато се налага да се надигна от леглото в четири и половина сутринта, животът ми не ми изглежда чак толкова превъзходен. Не ме бива да ставам по тъмно, което значи, че очите ми остават мътни, докато не взема душ и не изпия чаша кафе. После обличам пастелносин костюм и избирам чифт сандали на нисък ток. Днес не е необходимо да съм стопроцентова бляскава амазонка.

Таксито пристига навреме и в този час на деня отнема по-малко от двайсет минути да ме закара до летището. Вземам си още едно кафе и кроасан от кафе „Бътлърс“, отивам на изхода и се качвам на самолета.

Неподходящо облечена съм, тъй като повечето пътници са тръгнали на ваканция и макар тази сутрин в Дъблин да е едва осем градуса, те са по шорти и потници. Някак си се озовах в съседство с млада двойка, която явно е тръгнала на меден месец или пък на първа обща почивка. Прекарват целия полет обзети един от друг и се разделят само ако бъдат прекъснати от кратка турбуленция и кабинният екипаж поиска да си затегнат коланите.

Не мисля, че някога съм била така обзета от страст, та да не мога да държа ръцете си настрани от човека, с когото съм в момента. Поне не на обществени места. Дали това означава, че нещо не ми е наред? Неспособна ли съм да отдам напълно душата и сърцето си? Да не би пък семейството ми да има право, че съм прекалено придирчива? Или може би просто още не съм открила подходящия мъж? Прехвърлям наум списъка си с бивши гаджета. Фран. Арън. Ед. Джейми. Барни. Пол. Когато и да подхвана връзка с мъж, все се питам тази ли ще е. Дошъл ли е моментът да се превърна в типа жена, гледаща ненаситно романтични комедии и бленуваща как ще поеме по пътеката към олтара? Или по-реалистично: това ли е мъжът, за когото ще осъзная, че не мога да живея без него? Още не се е стигало до подобно осъзнаване. Няма съмнение, че бях влюбена във всичките си гаджета, когато излизахме. Но безумно и лудо влюбена? Съсипана заради края на връзката? Това е различно. Най-близко бях с Ед. И той беше единственият, който ме заряза. При всички други случаи аз слагах края.

Плаках след Ед.

Но не дълго.

Отварям си айпада и се мъча да игнорирам разгорещените сценки в съседство, но e трудно да се концентрирам върху анализа на разходите и ползите в най-новия проект на Конрад, когато на двойката ѝ е нужна стая, така че ми отнема по-дълго от очакваното да изчета всичко.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес