Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цитати от "Пътят на духовността", Хорхе Букай

16 февруари 2018, 07:45 часа • 19540 прочитания

На 20 февруари излиза „Пътят на духовността“ от Хорхе Букай. След „Пътят на сълзите“, „Пътят на щастието“, „Пътят на самозависимостта“ и „Пътят на срещата“ това е петото заглавиe от серията Листа по пътя. Ето някои цитати от книгата

Духовност, която се опира върху идеята, че нашите различия ни обогатяват и допълват, която работи за абсолютната свобода на всички, която не приема класифицирането на индивидите на „по-добри“ и „по-лоши“, на „онези горе“ и „онези долу“, на „онези, които управляват“ и „онези, които се подчиняват“, най-вече защото нейната цел е да отвори очите на човечеството към един свят, който цени същественото, а не повърхностното.

По пътя към духовността човек се отърсва от желанието да превъзхожда, да побеждава или да изпреварва другите и се научава да се наслаждава на магията, която се извършва в него, когато изчезнат всички фалшиви стимули, насадени от едно подхранващо състезателността възпитание.

Духовността е вътрешен и много личен опит, така че не бързайте да настигате други, нито изчаквайте те да стигнат до вас.

...духовността е път, който човек извървява сам, но не в самота.

Пътят на духовността е маршрут, чийто успех не се измерва с аплодисменти и с признанието на другите, а с вътрешния мир на този, който е търсил навън, но е намерил в себе си.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес