Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

19 март 2024, 11:39 часа • 2546 прочитания

Всяка седмица се провеждат специализирани акции за контрол в зоната на пешеходни пътеки, по кръстовищата и спирките на обществения транспорт. Близо 500 водачи са санкционирани за неправилно спиране и паркиране в Кюстендилския регион от началото на годината, информират от Областната дирекция на полицията, цитирано от БНР.

Само за Кюстендил глобените са около 120. Санкцията е 50 лева за спиране в района на пешеходна пътека и кръстовище и 20 лева за неспазване на указано с пътен знак.

Кой не е санкциониран?

Изключение от регламентираните правила за паркиране законът предвижда за автомобилите със специален режим. Не са санкционирани и водачи, които са доказали кратковременен престой с необходимост и пропуск от Общината. Обикновено пропуски от местната власт се издават, за да може собственикът на имот или търговски обект да стига до него или при друга необходимост.

Още: Коронаваха шампион за „най-тъпо“ паркиране в столичен квартал (СНИМКА)

Въпреки че наскоро Кюстендил се въведе „синя зона“ в една част от паркингите и улиците в центъра на града, паркирането си остава голям проблем, особено за водачи от другите населени места.

Зелени пропуски

Много се коментират и издадените зелени пропуски за служители на Общината непосредствено до сградата на кметството. Счита се, че това е някаква привилегия за чиновниците. Кметовете на села също искат да получат такъв пропуск.

Още: Искат пари по телефона за неправилно паркиране в София, ЦГМ: Това е измама

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес