Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

53 приемни семейства са одобрени в Кюстендилско

23 ноември 2017, 15:04 часа • 893 прочитания

53 приемни семейства са одобрени в Кюстендилско по проект „Приеми ме”. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Радостина Ночева, администратор на проект „Приеми ме” за област Кюстендил.

"Ще започна с това, че от месец ноември 2016 година работим на областно ниво. Не всички общини от областта са включени в проекта. Включени са четири общини – Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Кочериново. Предстои включване на община Бобошево. На територията на посочените четири общини имаме 53 приемни семейства", каза Радостина Ночева.

По думите ѝ има 45 настанени деца в 38 семейства. Има семейства, в които са настанени и по две деца – брат и сестра. Има и още едно настаняване в Кюстендил, детето директно е настанено от родилния дом. „В Кюстендил имаме утвърдени 35 утвърдени професионални семейства.

В 28 от тези семейства има настанени 33 деца, от които 7 са с увреждания. В Бобов дол имаме 2 семейства с по едно дете. В Дупница има 12 утвърдени приемни семейства, а в 8 от тях са настанени 10 деца. В Кочериново приемните семейства са 4”, каза Радостина Ночева.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес