Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фестивалът на чушката в Кирково прераства в празник на плодородието

19 август 2021, 10:59 часа • 9157 прочитания

Традиционният фестивал на чушката в Кирково прераства в празник на плодородието с акцент изложба базар на местни земеделски продукти, съобщават от местната администрация.

За събота (21 август) са планирани няколко атрактивни конкурса – за царица на лютеницата; за най-оригинална торта от естествени дарове (домашно приготвена от плодове или зеленчуци); за богато въображение и сръчни ръце (с фигури, изображения, кукли и др. от сезонни плодове или зеленчуци); за най-много изядени люти чушки.

 

Приготвена е и богата музикална програма.

Празникът започва от 11 часа с изпълнения на оркестър „ПИМ“, поздравления от кмета Шинаси Сюлейман, спектакъл на танцова формация „САЯ“, надиграване със самодейни танцови групи, фолклорна магия с Невена и Калина, Памбос танци, концерти на Ангелина Милева и танцова формация „Антик“, на Николина Чакърдъкова, на поп звездата Меди. В 22 часа ще бъде даден старт на 3D-мапинг шоу.  

През целия ден площадът ще е терен за карвинг или „изкуство за гравиране на плодове и зеленчуци“ с най-известния карвинг специалист Веселин Славчева. Ще бъдат открити щандове на читалищата с местни кулинарни произведения, традиционния ястия, приготвени от различни сезонни селскостопански продукти.  

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес