Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Петков от АБВ: Процесът на издаването на протоколите в "Арена Армеец" в опорочен

26 октомври 2015, 16:01 часа • 3215 прочитания

Опорочен е процесът на издаването на протоколите и тези неща не могат да не будят тревога. Това коментира по повод хаоса в зала "Арена Армеец" председателят на предизборния щаб на партия АБВ за местните избори Румен Петков, предаде БГНЕС.

Нашият председател на правния съвет е подготвил серия от нарушения по време на изборите, включително и грубото влияние на изборния процес. Изпратили сме всички сигнали, които имаме в прокуратурата, част от тях са уважени, потвърди Петков.

Вчера по предварителни, но неокончателни резултати са избрани 15 кмета на АВБ, а на балотаж отиват 27, обяви Румен Петков.

Не знам защо държавата се отнесе снизходително към т.нар. хвърковатите чети, към изборните бежанци - има населени места, в които регистрираните за местните избори са повече от половината от местното население - това е обидно за държавата, заяви на същия брифинг председателят на партията Георги Първанов. Питам се как тези кметове ще гледат своите съселяни или съграждани, след като са им осигурени такива служебни победи, запита той.

Резултатът ни за кандидата ни за кмет в София Георги Кадиев е добър. Имахме по-високи очаквания, направихме нелоша кампания, но такива са реалностите, смята Първанов. На следващите избори вярвам, че ще имаме районни кметове, изрази надежда той. Георги Кадиев сам ще реши какво ще е политическото му бъдеще, отговори на въпрос на медия Първанов.

Отнасям се уважително към социологическите агенции, но вчера наблюдавах данните на няколко центъра, продължи той. Вчера нашият кандидат стоеше дълго време в Благоевград на 4-то място, но след дълго време резултатът се промени и той излезе на второ място. Твърдя, че подобен подход е манипулативен и призовавам за малко повече професионализъм, каза Първанов.

По-рано от политическа партия АБВ настояват спешно да бъдат привлечени още сътрудници към Общинската избирателна комисия в София, за да бъдат обработени протоколите от изборите вчера.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес