Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първанов е много доволен от местния вот, взе да се стяга за президентски избори

08 ноември 2015, 17:28 часа • 7652 прочитания

В равносметката си за местните избори лидерът на АБВ Георги Първанов даде положителна оценка. "Над 40 общински кметове, над 120 кметове на населени места и над 150 общински съветници, избрани с прякото ни участие", каза Първанов в рамките на Националния съвет на АБВ в НДК.

Бившият президент бързо-бързо впери поглед в предстоящия догодина президентски вот и уверено заяви, че АБВ има голям потенциал за "убедителен резултат".

"Търсим взаимодействие не само в лявото, но и в центристкото политическо пространство, защото България има нужда от уважаван президент. И АБВ трябва да стане носител на инициативата. АБВ подава своята ръка за взаимодействие в лявото пространство и го правим с идеята това да бъде дългосрочно. Политическият живот не може да се развива без силна левица и убедително представяне в лявото", заяви Първанов.

Председателят на ПП АБВ каза още, че формацията е готова на компромиси в рамките на едно равнопоставено взаимодействие с други партии. "Няма да приемем високомерното отношение и менторския тон".

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес