Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Един от всеки пет с право на глас е подал вот до ранния следобед

01 ноември 2015, 17:00 часа • 3826 прочитания

Общо 771 821 избиратели са гласували към 13:00 часа в страната. Избирателната активност е 21,17%, съобщиха от ЦИК, информира bTV.

Най-висока е била избирателната активност в село Баните, Сливенско – там участие във вота са взели 68,17% от имащите право на глас. Най-ниска остава активността в столицата - за районни кметове са гласували 7,7% от гласоподавателите, или 53 387 души.

29 са жалбите и сигналите до този час в ЦИК, а на телефон 112 са подадени 97 сигнала. Предстои комисията да провери жалба от Бързия, монтанско. Сигналът там е, че председател на СИК не е позволил на човек с увреждане да гласува. Във великотърновското село Обединение пък се проверява случай за неправомерна агитация от страна на политически застъпник.

Иначе вече стана известна нова схема да се купуват гласове - по близки до изборна секция заведения. Далаверата е следната - купуваш си кафе, връщат ти ресто от 50 лева. Сигналът е от Благоевград.

Гърмен

В размирната община ромите окупираха местната СИК и заявиха, че членовете ѝ са пристрастни. След първия тур и протестиращите гърменци, които съставиха листа за общински съветници, и ромите от "Кремиковци" не успяха да вкарат свой кандидат в местния общинския съвет.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес