Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Светла Петрова: Все още не сме загубили шанса за предсрочни избори (ВИДЕО)

14 октомври 2020, 17:10 часа • 128958 прочитания

В Брюксел ще се гледа с друго око на България и на управлението тук. Ще се гледа изобщо с друго око на начина, по който функционира демокрацията у нас. Ние се подредихме в редицата на тези страни, в които демокрацията не функционира добре.

Това заяви в ефира на предаването "Студио Actualno" журналистката Светла Петрова. Тя коментира последния доклад на Европейската комисия и резолюцията от страна на Европарламента, адресирана към България. Според Светла Петрова България все още не е изгубила шанса да проведе предсрочни парламентарни избори.

По думите на Петрова управляващите у нас не лансират различни мерки, а са отворили предизборната сергия и купуват електорат на едро, като дори се тегли кредит. "Хвърлят се едни милиони на калпак, което какво е, ако не покупко-продажба на електорат. Те могат да го тълкуват, както си искат, но аз питам защо не направиха това през предишните години, в една много по-последователна и премислена политика", отбеляза Светла Петрова. Тя каза, че това хвърляне на пари за пенсионерите, за социално подпомагане на семейства и прочие, няма да доведе до необходимия социален ефект.

"Изведнъж критична маса от хора, при това огромен процент от тях млади и образовани, се намери. Беше удивително колко интелигентни и прекрасни хора има на протеста. В същото време едни хора с престъпен манталитет, необразовани, неуки, пошли, твърдят, че нямат алтернатива. Това е такава арагонтност - невиждана и нечувана", коментира протестите Светла Петрова. Според нея, за да има свободни и обективни медии, трябва обществото да има такава потребност и да настоява за тях.

Целия разговор със Светла Петрова гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес